Danmark er et af de lande i verden, hvor Apple har den højeste markedsandel for computere. Vi er faktisk er blandt verdens 10 mest Mac-elskende folkefærd. I hvertfald når man kigger på besøgstal på mere end 3 millioner hjemmesider. Det er altså ikke markedsandelen målt på antallet af solgte computere, men på brugen af dem, der vises her.

Danmark kommer ind på 6. pladsen med en andel på 18,47% Mac-brugere. Øverst ligger Luxembourg tæt forfulgt af Schweiz, begge med over 25% Mac-brugere. Apples eget hjemland, USA, kommer lige akkurat med på listens 10. plads. Mac'en er altså relativt set mere populær i Danmark end i USA.

En detalje er, at såvel Danmark som New Zealand og topscoreren Luxembourg ikke har egne Apple Stores. Alligevel er Mac'ens andel her højere end i mange lande, hvor Apple gør en meget større indsats for at sælge computere i egne butikker. I Frankrig, Tyskland og Japan er der mange Apple Stores, men alligevel er ingen af landene med i top 10.

Statistikken er hentet fra gs.statcounter.com for oktober måned 2015, hvor jeg har tjekket samtlige landes OS X-andel på computere.

Scroll ned for at se kommentarer

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos eller studierapporter fordi din Mac går i stykker? Sørg for at få taget backup nu! Onlime giver for en rimelig pris ubegrænset plads i skyen.