Mange kalder Danmark for Microsoft-land, men ny statistik viser, at vi faktisk er blandt verdens 10 mest Mac-elskende folkefærd. I hvertfald når man bruger de besøgende på mere end 3 millioner hjemmesider som parameter. Det er altså ikke markedsandelen målt på antallet af solgte computere, men på brugen af dem, der vises her. Danmark kommer ind på niendepladsen med en andel på 11,71% Mac-brugere. Øverst ligger Schweiz med over 17%.

Man kan selvfølgelig ikke overføre tallene herover til at være generelle, men man kan omvendt heller ikke sige, at de ikke er generelle - vi ved det ikke, så der skal ikke drages forhastede konklusioner. Man kunne måske bare håbe på, at Danmarks placering på listen fik Apple lidt mere frem i skoene her i landet, og fik åbnet en Apple Store eller to. I USA har snart sagt enhver flække en Apple Store, mens vi her i Europa har meget få.

Statistikken viser da også, Mac-andelen i Europa kun er det halve af hvad den er i USA - potentialet for vækst er altså større i Europa. Og endnu større i Asien, hvor andelen er under 2%.

Kilde: Pingdom

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos eller studierapporter fordi din Mac går i stykker? Sørg for at få taget backup nu! Onlime giver for en rimelig pris ubegrænset plads i skyen.