For en måneds tid siden skrev vi, at Macrumors havde bedt en designer lave et iPhone 5-mockup ud fra det designdokument, som kinesiske producenter er begyndt at lave iPhone 5-covers ud fra. Producenterne er ikke i tvivl om designdokumentets ægthed. De sprøjter covers og cases ud i en lind strøm.

Målene stemmer ikke overens

Macrumors designer havde dog ikke målene på iPhonen, men ekstrapolerede højden og bredden ud fra dock-connectorens størrelse. Ud fra den beregnede han, at iPhone 5 havde en størrelse på: 11,0 cm X 5,99 cm og en tykkelse på 0,69 cm (top) og 0,53 cm (bund). Nu er Macrumors imidlertidig kommet i besiddelse af et af de kinesiske covers, og det er betydeligt større end de beregnede tal fra designdokumentet. Det er selvfølgelig svært at måle på et blødt cover, specielt tykkelsen, men tallene burde være nogenlunde til at regne med. Størrelsen er nu 11,94 cm X 6,86 cm og tykkelsen er 0,76 cm i toppen og 0,60 cm i bunden. Til sammenligning er den nuværende iPhone 4 11,43 cm X 5,87 cm X 0,94 cm.

Større iPhone med 4" skærm

Det peger altså op en iPhone 5, der er betydeligt større, men også tyndere end den nuværende iPhone 4. Den vil endda være tyndere end den seneste iPod touch. At iPhone 5 er godt 1 cm bredere og en halv cm højere kan selvfølgelig kun forklares med, at den får en større skærm. Beholder Apple den samme rammebredde uden om skærmen som på den nuværende iPhone, er der plads til en skærm på 4". Gør Apple rammen mindre, som nogle Apple-ikoner indikerer, er der selvfølgelig plads til en endnu større skærm.

Antager vi, at disse covers rent faktisk er til den kommende iPhone 5, så må den nødvendigvis være større end den nuværende iPhone 4 og have en skærm på mindst 4". Det eneste underlige er, at de målte tal ikke stemmer overens med de beregnede tal ud fra designdokumentet. Disse tal ville stemme med en iPhone, der kun er lidt større end den nuværende iPhone og have en skærm på omkring 3,7" sammenlignet med den nuværende på 3,5". Der er selvfølgelig også den mulighed, at Apple lancerer to forskellige iPhones.

Der forventes, at Apple præsenterer iPhone 5 inden for et par uger, med salgsstart i oktober.

Kilde: Macrumors

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.