Den igangværende Corona-epidemi betyder blandt andet, at der er restriktioner på rejser til og fra Kina. Det rammer nu Apples arbejde med den kommende iPhone 12. Det mener flere tidligere Apple-ansatte ifølge Reuters.

Produktionen af årets nye iPhone starter normalt i løbet af sommeren, men allerede her først på året bliver produktionslinjerne testet og optimeret. Det sker i et samarbejde mellem de kinesiske producenter og Apples egne ingeniører, der rejser fra USA til Kina. Det er disse rejser der er blevet umulige eller meget svære på grund af virus-restriktionerne. Blandt andet er flytrafikken i mange tilfælde helt indstillet.

Det store spørgsmål er derfor, om Apple har folk hos Foxconn, der producerer iPhones i Kina, eller om de sidder hjemme i USA. Hvis ikke de er i Kina, så bliver procesen formodentlig forsinket. Der er stadig tid at løbe på - og Apple har selvfølgelig forberedt sig så godt de kan - så det er endnu ikke sikkert at der vil ske en forsinkelse. Omvendt går der nok en måneds tid endnu før tingene begynder at blive normale i Kina i forhold til produktionen og det at kunne rejse dertil.

Det mest sandsynlige er derfor at iPhone 12 bliver forsinket i et eller andet omfang og at der mulighvis vil være et mindre antal enheder tilgængelige ved lanceringen.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.