Hos teleselskabet 3 har man set, et øget forbrug af data og opkald efter nedlukningen af den offentlige sektor i Danmark som følge af Corona-udbruddet. Umiddelbart efter statsministerens tale i onsdag steg opkaldstrafikken med 300% sammenlignet med onsdagen ugen forinden. Først efter midnat var trafikken normaliseret. Det skriver 3 i en pressemeddelelse.

Torsdag, som altså var første dag hvor mange havde fået besked om at blive hjemme, begyndte dataforbruget at stige ved 7-tiden om morgenen. Hele dagen lå det konsekvent 35-65% højere end normalt. Formodentligt fordi meget af den normale trafik, der plejer at gå via virksomheders og skolers netværk nu sker privat.

"Der er ingen tvivl om, at det er en situation ud over det sædvanlige, og derfor følger vi naturligvis udviklingen helt tæt. [...] Vi forventer, at kundernes dataforbrug vil stige yderligere i løbet af de næste uger, men vores netværk er altså godt rustet til at håndtere de voksende mængder trafik, som følger med de mange tilfælde af hjemmearbejde og karantæne," fortæller Kim Christensen, der er netværksdirektør hos 3.

Nødopkald prioriteres

3 oplyser at opkald til 112 og politiet altid bliver prioriteret først i netværket, og dernæst opkald generelt forud for datatrafik.

Alle 3's butikker har i øvrigt åbent som normalt, men lukker kun én kunde ind af gangen ligesom overflader afsprittes flere gange dagligt.