Corning Glass, der står bag meget af det glas der bruges i modernes smartphone-skærme, langer nu ud efter Apples overvejelser om at bruge safir i kommende iPhones. Corning mener at deres eget Gorilla Glass er meget bedre end safirglas.

På en konference afholdt af Morgan Stanley fortalte en repræsentant fra Corning, at han synes der er mange ulemper ved safir i smartphones. Først og fremmest er det 10 gange så dyrt som Cornings glas. Det er også 1,6 gange tungere, lader mindre lys slippe igennem og er mindre holdbart ifølge Cornings egne tests. Cornings vurdering er, at safir ikke egner sig til brug i smartphones, hvor Gorilla Glass er meget bedre.

Om Corning har en pointe eller om de bare er bange for at miste den kæmpe kunde Apple er, skal vi ikke vurdere. Til gengæld er det nok lige tidligt nok at dømme Apples planer ude, så længe vi overhovedet ikke ved, hvad safir skal bruges til. Måske det slet ikke er til iPhones. Måske Apple har fundet løsninger på nogle af de problemer Corning påstår der er.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.