Ifølge Reuters var Apples nuværende topchef, Tim Cook, modstander af af Apple skulle sagsøge Samsung for at kopiere Apples iPhone. Dermed var hans mening stik modsat af den tidligere chef, Steve Jobs'. Jobs mente at Samsung skulle sagsøges koste hvad det ville, da han mente at Samsung havde stjålet fra Apple.

Cooks modstand mod en retssag skyldes, at han var bekymret for sikkerheden i Apples logistikkæde, hvor Samsung var storleverandør af komponenter. Apple købte årligt for omkring 45 milliarder kroner hos Samsung. Cook mente at en retssag ville gøre det vanskeligere for Apple at skaffe de nødvendige komponenter til den rigtige pris.

I sidste ende trumfede Jobs dog sin mening igennem. Han mente, at Samsung udnyttede, at deres rolle som storleverandør til Apple, ville sikre dem mod sagsanlæg fra Apples side. Det var med andre ord en styrkekamp mellem de to giganter. Som bekendt endte det med at Samsung blev sagsøgt - og tabte stort. Samtidig har Apple arbejdet hårdt på at gøre sig fri af Samsung, og målet er uden tvivl at Apple fremover ikke vil lægge så meget som en bøjet dollar i Samsungs kasse. Dermed signalerer Apple også, at bare fordi man er storleverandør til Apple, skal man ikke tro at man kan slippe afsted med hvad som helst.

Cook har, efter han overtog posten som Apples øverste, arbejdet ihærdigt på at få lukket mange af de retssager, som blev åbnet under Jobs. Apple har under Cooks ledelse indgået forlig med en del selskaber, dog ikke Samsung, der konsekvent har nægtet alle Apples forsøg på at indgå forlig.

Du kan læse mere om baggrunden for Samsungs modvilje til at indgå forlig her.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.