Apples topchef, Tim Cook, har holdt en tale ved en begivenhed afholdt af Electronic Privacy Information Center, der kæmper for folks ret til privatliv. Cook var ikke fysisk tilstede i Washington, hvor mødet blev holdt, men fik sin tale transmitteret via et videolink fra Californien.

I talen langede Cook ud efter flere af de virksomheder, der har gjort det til deres forretning, at indsamle private oplysninger om folk. Ifølge Cook kan en foto-tjeneste nok være gratis, men ønsker man at ens mails, søgehistorie og familiebilleder skal høstes til reklameformål? Selvom flere af Apples konkurrenter tilbyder gratis alternativer til Apples produkter, mener Cook ikke, at de er penge værd, når man samtidig giver køb på de private oplysninger.

Cook kom også lidt ind på Apples egen forretning. Han fortalte om, hvordan Apple sikrer sig, at kundernes data bliver beskyttet. Han afviste enhver snak om bagdøre til myndighederne. "Hvis du lægger en nøgle under måtten til politiet, kan tyven også finde den", sagde han retorisk. Samtidig understregede han, at han finder det ekstremt farligt, at visse politikere ønsker adgang til folks private oplysninger. Noget Apple under ingen omstændigheder vil gå med til. Folks private beskeder er ikke noget myndighedere skal blande sig i.

Tim Cook har generelt været meget aktiv i debatten om folks ret til privatliv, hvilket flere gange har bragt ham og Apple på kollisionskurs med de amerikanske myndigheder.