Måske er markedet for computere ved at rette sig. I hvert fald steg salget af computere i seneste kvartal for første gang i seks år. Ifølge de seneste estimater fra IDC blev der solgt 0,7% flere computere sammenlignet med samme kvartal året før. For året som helhed faldt salget 0,2%. Det lyder ikke opløftende, men sammenlignet med tidligere år - og specielt 2015 hvor salget faldt næsten 10% - er det gode nyheder for computerproducenterne.

Specielt for Apple går det godt. Salget er øget med 6% sidste år og markedsandelen er gået fra 7,1% til 7,6%. Af de store producenter er det kun HP der har en højere stigning. Flere af de andre og specielt ASUS oplever stadig faldende salg.

Apple solgte ifølge IDC næsen 20 millioner computere sidste år og er dermed verdens fjerdestørste producent. Dog med lagt op til Dell på tredjepladsen med et salg på 42 millioner. HP er verdens klart største producent med et salg på næsten 59 millioner computere sidste år.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos eller studierapporter, fordi din Mac går i stykker? Sørg for at få taget backup nu! Onlime giver for en rimelig pris ubegrænset plads i skyen.