Tror man, at Apples patent-sag mod Samsung er slut, tager man fejl. Den kører stadig for fulde omdrejninger i USA til trods for at Apple har fået rettens ord for at Samsung kopierede Apples første iPhone, og derfor har fået tilkendt en kæmpe erstatning. Samsung har appelleret denne afgørelse, hvilket er blevet afvist. Samsung overvejer derfor at appellere til USA's højesteret.

Seneste nyt er at United States Patent and Trademark Office har afvist gyldigheden af et centralt Apple-patent. Det forventes ikke at få direkte konsekvenser for Apples sag mod Samsung, men kan eventuelt gøre det nemmere for Samsung at få lov at appellere.

Den primære årsag til, at det centrale patent (nummer 618.677) er erklæret ugyldigt er, at der er rod med datoen. Patentet citerer to tidligere Apple-patenter, og burde derfor have gyldighed fra datoen af disse, men i dise patenter afslører Apple ikke iPhonens design. Ergo er patentet først at betragte som gyldigt for dato det selv blev indleveret. Problemet for Apple er, at der inden denne dato er indleveret flere andre patenter fra Samsung og HTC, der beskriver det samme. Eller sagt med andre ord: Apple været for sent ude med deres patent, og derfor er det nu erklæret ugyldigt. Denne afgørelse er dog (heller) ikke endelig.

Oprindeligt blev Apple tildelt er erstatning på over $1 milliard. Den blev senere nedsat til $548 millioner. Om den nye afgørelse vil ændre på det er usikkert. Det pågældende patent er dog ikke det eneste der ligger til grund for Apples erstatning, så uanset hvad, vil sagen ikke falde til jorden. Der kan høst blive tale om, at erstatningen bliver mindre. Hvis altså Samsung får held med at få genoptaget sagen i højesteret.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.