Center for Cybersikkerhed (CFCS) advarer om, at flere routere har vist sig at være sårbare over for et angreb med den ondsindede software kendt som VPNFilter. Den ondsindede kode er i stand til at aflytte trafikken på routeren, afbryde routeren, samt udføre yderligere angreb på enheder som er koblet til routeren.

Den første advarsel mod VPNFilter kom sidt i maj fra de amerikanske myndigheder. Siden har CFCS fulgt sagen og mener at også routere i Danmark kan være ramt. Derfor anbefaler CFCS ejere af NAS-enheder og hjemmeroutere, som ikke er leveret og administreret af en internetudbyder, til at undersøge om enheden er på listen over sårbare produkter.

Det anbefales at enheden nulstilles til fabriksindstillingerne, samt at firmwaren opdateres til seneste version. Endvidere bør muligheden for fjernadministration af routeren fjernes, ligesom det indbyggede administrator-password bør ændres til et stærkt password, som ejeren selv vælger.

Du kan se en oversigt over de sårbare routere på CFCS's hjemmeside: https://fe-ddis.dk/cfcs/nyheder/arkiv/2018/Pages/VPNFilter.aspx