Selvom vi befinder os i vintermånederne, kan man godt begynde at drømme om, hvilke ting hjemmet, man kunne tænke sig at lave om, når foråret endnu engang rammer landet. Det kan være terrassedøre der skal udskiftes, måske skal taget tætnes, eller også er der brug for bedre isolering inden næste vinter. Mulighederne er bestemt mange, og rigtig mange smårenovationer kan man klare selv, uden at være den helt store handyman.

Det bliver nemlig hurtigt dyrt, hvis professionelle skal klare alle de mindre renovationer i hjemmet, som man lige så godt selv kunne fikse. Det kan dog være svært, hvis man ikke lige ved så meget om terrassedøre eller isolering, men der er heldigvis hjælp at hente på din iPhone.
iPhonen kan nemlig meget mere, end bare tage skarpe billeder og gå hurtigt på nettet, for i App Store findes nemlig massere af hjælpemidler, der giver en muligheden for at blive den handyman der gør, at man kan spare tusindvis af kroner på håndværkerhjælp.

En af de apps der tilbyder at gøre din iPhone til et stykke værktøj i sig selv, er appen Gør Det Selv: 555 håndværkertips. Appen indeholder, som navnet selvsagt siger, 555 forskellige gør det selv-tips, til alt lige fra terrassedøre til en utæt vandhane. I appen er der udførlige guides til, hvordan man håndtere forskellige aspekter af håndværkerbranchen, og med sin iPhone i hånden, kan man på den måde udføre en masse forskellige gør det selv-opgaver, helt på egen hånd.

Har man dog brug for en smule mere hjælp, eller bare en række tips og gode tricks, kan telefonen også være behjælpelig her. Google er selvfølgelig altid en ven i nøden, men det kan være svært at overskue, hvem der er til at stole på, og hvem der ikke er, når man først får flere hundrede forslag til sider, der vil fortælle hvad du skal gøre. Også her findes der en app der er til at stole på. Det er appen Gør Det Selv: Lær det af fagmanden. I denne app får man, ligesom i 555 gode råd, hjælp til at udføre forskellige opgaver, men i stedet for kun at give konkret hjælp, så indeholder appen en lang række gode råd og vejledninger, til at gøre forskellige ting, som at udskifte terrassedøre eller lægge isolering på husets loft.

Mulighederne for at bruge sin iPhone som hjælpemiddel, og sågar næsten også et værktøj, er altså mange. Der er ikke de gode råd, der ikke er at hente på nettet og i apps, og så er det faktisk bare op til en selv, at få udført de forandringer, man synes der er tiltrængte. Med sin iPhone i hånden har man i hvert fald muligheden for, at klare alting selv, og opnår lige det resultat man ønsker sig.