Da Sony sidste år var udsat for et hackerangreb, blev der lækket en del interessante dokumenter. Nu er der dukket et brev fra et Sony-datterselskab (Culver Digital Distribution Inc) til Apple op. Det skriver AppleInsider.

Af brevet fremgår det, at Sony og Apple har lavet en aftale om at teste og/eller forberede visning af videoindhold i 4K-opløsning fra Sonys i iTunes Store.

Brevet daterer sig helt tilbage til 26. september 2013, hvorfor Apple altså har været interesseret i 4K-indhold i et par år. Da det ikke er blevet til noget, må man næsten antage, at disse indledende tests ikke faldt tilfredsstillende ud. Måske er det relateret til rygter om, at Apple arbejde på at udvikle et fjernsyn med 4K-opløsning. Disse rygter er nogenlunde sammenfaldende rent tidsmæssigt med brevet fra Sony. Måske droppe Apple 4K sammen med at planerne om et Apple-fjernsyn blev droppet?

Video i 4K-opløsning, også kendt som Ultra HD, bliver mere og mere populært, omend det ikke er så velegnet igen til streaming, da det kræver en høj bitrate og dermed kraftig netforbindelse.