Apple og KODA har underskrevet en aftale der gør, at iTunes Match nu endelig kommer til Danmark, oplyser flere pålidelige kilder til iPhoneguide. Aftalen mellem de to parter skulle være blevet underskrevet allerede før jul, men endnu er der altså ikke blevet meldt noget ud fra Apples side. KODA vil heller ikke officielt vil bekræfte, af en aftale er på plads, men henviser til at det alene er Apple, der kender til planerne for udbredelsen af iTunes Match.

Noget kunne dog tyde på, at en officiel lancering er oppe over. I iTunes er der dukket et link op til iTunes Match (linket er dog inaktivt) og på nogle af Apples danske hjemmesider henvises der også på dansk til iTunes Match.

Ifølge kilderne er det ikke muligt at sige noget om, hvornår Apple melder officielt ud. Det kan ske i dag eller det kan ske om 2 måneder. Aftalen har dog som sagt været underskrevet siden midten af december, og oprindeligt troede alle at Apple ville have meldt noget ud før jul. Det gjorde de ikke, men hvorfor ved kun Apple. Det eneste der adskilles os fra officielt at have iTunes Match i Danmark er nu alene Apples udmelding. Aftalen ér på plads og har været det længe.

Den danske pris er i skrivende stund ikke kendt, men i USA koster iTunes Match $25 om året.

iTunes Match er musik i skyen

iTunes Match er en skybaseret musikservice, der giver adgang til at man kan lægge al sin musik op i skyen, så den bliver tilgængelig på alle ens enheder. Al ens eksisterende musik bliver omfattet af servicen, også den musik man har rippet fra fysiske CD'er samt musik man har download på nettet. Der kommer også en neddroslet version kaldet iTunes Cloud, som kun omfatter den musik mar har købt i iTunes, men til gengæld er denne service gratis.

Musikken afspilles i 256 Kbps, uanset om det man selv har skaffet er dårlige (eller bedre) kvalitet. Nogle vil savne lossless musik, men 256 kbps er rigtigt godt og rigeligt til de fleste.

Danmark er blandt absolut sidste lande, der får adgang til iTunes Match. Samtidig med lanceringen i Danmark, lanceres iTunes Match i Sverige og Norge, da forhandlingerne mellem Apple og rettighedshaverne i de tre lande er foregået samlet. Herefter er det kun i Japan, at iTunes Match er utilgængelig.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.