Apple planlægger en gedigen genopfindelse af smartphonen som vi kender den. Siden Apple i 2007 lancerede den første smartphone med multitouch og reelt grundlagde hele smartphonebranchen er alle producenter hoppet med på bølgen og topmodellerne ligner hinanden mere og mere. Det vil Apple gøre noget ved. Og det bliver noget af en bombe. Apple planlægger nemlig at lancere en iPhone helt uden touch-interface. I stedet skal man styre iPhonen med forskellige gestikulationer. Nærmere bestemt skal man navigere rundt ved at føre fingeren tæt over skærmen, men altså uden at røre den. Det skriver Bloomberg. Og nej, artiklen er ikke fra 1. april. Jeg har dobbelttjekket. Oplysningerne skulle stamme fra folk med kendskab til Apples planer. Lanceringen af denne nye iPhone skulle ligge mindst to år fremme i tiden.

Apples planer skal differentiere iPhonen fra konkurrenterne. Andre producenter arbejder på det samme, men her er det en sensor indbygget i telefonen ramme der opfanger ens bevægelser. I Apples udgave er teknikken indbygget under skærmen.

Hvordan det præcist kommer til at fungere er uvist, og nok svært at forestille sig, men alt tyder altså på, at vi godt kan begynde at glæde os til at udviklingen af smartphonen tager det næste tigerspring efter at have stået lidt i stampe de seneste par år.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.