Tyske BMW var det første bilmærke, der tog Apples digitale bilnøgler til sig. Med denne funktion kan iPhone eller Apple Watch erstatte ens bilnøgler. Teknologien benytter NFC-hardwaren. Det betyder at iPhonen ikke behøver blive låst op for at det virker, og at funktionen virker i op til fem timer efter at iPhonen ellers er løbet tør for strøm. Oplåsningen af bilen sker ved at holde iPhonen tæt på dørhåndtaget i førersiden. Start af bilen sker ved at placere iPhonen i holderen i bilen og trykke på startknappen.

Det tyske bilmærke BMW var de første der tog funktionaliteten til sig, og nu meddeler de, at de er har planer om at udrulle en udvidet udgave af teknologien. Det nye er, at der benyttes Ultra Wideband-teknologi, der har en længere rækkevidde end NFC. Det betyder, at man ikke længere behøver tage iPhonen op ad lommen for at låse sin bil op og starte den. iPhone 11 eller og nyere samt Apple Watch Series 6 og nyere understøtter Ultra Wideband-teknologien.

BMW oplyser, at funktionen vil komme med deres nye iX-elbiler, der er sat til lancering sidst på året.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.