Det er efterhånden længe siden Apple begyndte at udfase det optiske drev i deres computere. Først med MacBook Air, Siden fulgte Mac mini, og senest har Retina MacBook Pro og iMac'en også mistet det optiske drev. De eneste maskiner der har et optisk drev i Apples sortiment er MacBook Pro og Mac Pro.

I flere år har der ellers været en mild kritik af, at Apple ikke har opgraderet deres optiske drev Blu-ray. I starten hvor krigen mellem HD DVD og Bl-ray rasede, kunne man forstå at Apple afventede situationen, men da Blu-ray løb af med sejren, havde mange nok forventet, at Apple så ville adoptere teknologien. I stedet er det altså gået stik modsat. Apples online-butikker har hjulpet stærkt med til dette. Optiske drev er typisk blevet brugt til to ting: Afspilning af film og installering af programmer. Det sidste af de to argumenter er stort set forsvundet det sidste års tid. Al software kan nu købes og installeres via nettet. Det efterlader det optiske drev med kun én funktion; afspilning af film. Her har Blu-ray har stadig godt fat, men da Apple som bekendt selv sælger og udlejer film via nettet, er der ikke den store entusiasme for at introducere Blu-ray.

Apples marketingschef Phil Schiller lukker nu endegyldigt debatten. I et interview med Time udtaler Schiller, at folk ikke længere spørger efter Blu-ray-understøttelse i Macs. "Blu-ray kommer med nogle problemer, der ikke er relateret til filmkvaliteten, og som gør det til en komplekst og ikke så god teknologi", fortsætter Schiller. "Så af rigtigt mange grunde, giver det god mening at komme af med optiske drev i desktops og bærbare".

Man kan godt få Blu-ray-understøttelse til Mac, men så skal man have fat i et eksternt USB- eller Thunderbolt-drev. Læs også: Man kan godt afspille Blu-ray på Mac

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos eller studierapporter, fordi din Mac går i stykker? Sørg for at få taget backup nu! Onlime giver for en rimelig pris ubegrænset plads i skyen.