Apple styresystem til Mac'en står måske overfor en navneændring fra OS X til macOS. Det vil i så fald bringe navngivning på linje med iOS, tvOS og watchOS. I hvert fald har Apple på deres egen hjemmeside i en opdatering af deres miljøindsats omtalt macOS. Det er dog senere blevet rettet til OS X, efter det blev kendt. Om der er tale om en fejl eller en fortalelse, er ikke til at vide.

Det er dog ikke det eneste sted, at Apple omtaler Mac'en styresystem som macOS. Siden august 2015 har der eksisteret en fil i OS med navnet "FUFlightViewController_macOS.nib". Det vil sige en måneds tid inden lanceringen af OS X El Capitan.

Styresystem OS X stammer tilbage fra efteråret 2001, hvor OS X 10.0 Cheetah blev frigivet. X'et i OS X udtales i øvrigt ten (engelsk for 10), da X'er er romertallet 10. Tidligere hed Mac'ens styresystem Mac OS, men efter version 9 blev det omdøbt til OS X i stedet for Mac OS 10. Navneændringer skete også for at markere at kodebasen i version 10 var en helt anden end i de tidligere udgaver.

Hvis Apple skiftet navn igen, ville det være passende at det også denne gang falder sammen med en betydelig ændring i kodebasen. Det kune være et Mac-styresystem baseret på iOS, men selvfølgelig med de krav man stiller til et computer-styresystem. Det er selvfølgelig alt sammen spekulativt. Der er dog ingen tvivl om, at OS X næppe kan leve for evigt. Før eller siden skal der ske noget drastisk, som dengang Apple lancerede OS X.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos eller studierapporter fordi din Mac går i stykker? Sørg for at få taget backup nu! Onlime giver for en rimelig pris ubegrænset plads i skyen.