Mon ikke det er de sidste krampetrækninger før det endegyldigt er slut for den tidligere så ikoniske smartphone-producent, BlackBerry? I hvert fald er der nu rygter om, at BlackBerry vil lancere en Android-baseret telefon målrettet de kunder der "stadig foretrækker et fysisk tastatur", men ønsker adgang til Androids økosystem af apps.

Det virker som om BlackBerry slet ikke har forstået, at folk rent faktisk ikke ønsker et fysisk tastatur. Der er en grund til at BlackBerry ligger og roder med en markedsandel på under 1%. Der er en grund til, at det ikke vælter frem med Android-telefon med fysisk tastatur.

Havde BlackBerry fanget touch-screen-revolutionen og droppet tastaturet i tide, havde de måske haft en chance. I stedet holdt de fast i det velkendte i troen på, at det var alle de andre, der tog fejl. Det var det ikke. På den anden side, var tastaturet jo netop det, der gjorde BlackBerry unik. Så det er selvfølgelig heller ikke nemt, når det eneste man har i forhold ti konkurrenterne fra den ene dag til den anden bliver umoderne.