Investeringsvirksomheden Fairfax vil købe telefonproducenten Blackberry for $4,7 milliarder svarende til 26 milliarder kroner (4,7 milliarder dollars), oplyser Blackberry. BlackBerry har været på konstant nedtur sin Apple lancerede iPhonen og vente op og ned på mobilbranchen. Markedsandelen er gået fra 20% til under 3% og aktieværdien er skrumpet tilsvarende. Altså på mange måder en parallel til Nokia, der for nylig blev købt af Microsoft for 40 milliarder kroner.

For nylig lancerede BlackBerry nye telefoner og nyt styresystem uden den store succes. Underskuddet i seneste kvartal var på 5,5 milliarder kroner, og selskabet har netop meddelt, at de fyrer 40% af de ansatte.

De dårlige resultater afskrækker dog ikke Fairfax. Det vurderes dog også, at den primære værdi ikke ligger i selve telefondelen, men i den store patentporteføjle, som BlackBerry råder over.

Det skal understreges, at handlen ikke er endelig på plads.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.