Hen over weekenden har der været hektisk debat på nettet om nogle billeder, der måske/måske ikke viser den næste generation af iPhonen. Engadget startede det hele da de viste tre billeder, af en telefon, der var blevet fundet på en bar i San Jose i et iPhone 3G-cover. Interessant nok er telefonen på billederne stort set identiske med en billede postet på Twitter helt tilbage i februar: twitpic.com/14ge1m.

Telefonen har et frontvendt kamera og 80GB hukommelse, hvilket er en kende underligt, da flashRAM plejer at blive fordoblet hele tiden: 4GB, 8GB, 16GB, 32GB etc. Af flere interessante ting kan nævnes, at simkortholderen er flyttet til siden af telefonen, samt at batteriet kan udskiftes. På nuværende tidspunkt kan telefonen ikke boote, men den skulle have kunnet, og det var en udgave af iPhone OS den kørte.

For godt til at være sandt

Umiddelbart ser det for godt ud til at være sandt. For det første er det meget sjældent, at der bliver taget så gode billeder af et af Apples kommende produkter, og for det andet er en ting som udskifteligt batteri meget u-Appleagtigt, og for det tredie er det meget belejligt, at den ikke længere kan boote, da den en gang for alle kunne afgøre om den er ægte eller blot en kopi. Ret hurtigt, og inden jeg nåede at omtale historien, blev det "afsløret", at der blot var tale om en iPhone-kopi, der var i almindelig handel i østen. Blandt andet havde en amerikaner købt et eksemplar i Japan.

Så var den historie vist død. Eller det var den så ikke alligevel, og nu begynder det for alvor at blive interessant. For det viste sig, at afsløringen om, at det var en kinesisk kopi, der kunne købes i Japan, var forkert. Desuden har Engadget fundet et "gammelt" billede fra starten af februar, de mener beviser, at de nye billeder er ægte. De gamle billeder, som vi også tidligere har vist her på siden, er taget i Apples testlaboratorium og viser en iPad og en iPhone. Billederne blev offentliggjort inden iPaden blev afsløret, og betragtes generelt som ægte. Kigger man rigtigt godt efter på billedet, kan man også se en utydelig dims i øverste højre hjørne, der kunne være samme enhed, vi ser på de nye billeder. Det mener Engadget i hvert fald. Her på iPhoneguide er vi dog lidt mere forbeholdne, men bedøm selv, du kan se et udsnit af billedet her og hele billedet i galleriet neden for.

Altid præcise Daring Fireball "godkender" billederne

Mere interessant er det dog, at Daring Fireball, der ret ofte, har vidst et eller andet om kommende Apple-produkter, også mener, at billederne viser en rigtig iPhone. Dog ikke nødvendigvis et rigtigt produktionseksemplar, snarere en testenhed, der er tykkere og med mere tydelige samlinger end Apple har for vane. Oplysningerne om frontvendt kamera og en stor højopløselig skærm, ghar Daring Fireball tidligere fortalt om, og nu suppleres der med oplysninger om, at bagsiden vil være "glasagtig". Det stememr fint overens med et Apple-patent fra 2006, hvor Apple nævner zirkoniumdioxid, et keramisk materiale, der tillader radiobølger at passere mere eller mindre uhindret.

VI har tidligere omtalt rygter der siger, at den kommende iPhone vil lyde navnet "iPhone HD" og blive præsenteret den 22. juni.

Så hvad der viste sig at være en død sild, er måske alligevel en sprællevende en af slagsen. Vi ved det ikke, men speget er den i hvert fald. Hvad mener læserne, er det den kommende iPhone vi ser - og har vi lyst til at købe den i givet fald?

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.