En af de mest populære TV-serier lige nu er den Netflix-producerede serie House of Cards der er et politisk drama med Kevin spacey i hovedrollen som den demokratiske politiker Frank Underwood.

Frank Underwoods kone, Claire Underwood, der ellers har en iPhone i serien, benytter i fjerde sæson også en telefon af det kinesiske mærke OnePlus. Skiftet er måske så meget sagt. Men OnePlus har betalt 300.000 dollar for at få vist deres smartphone frem i serien. Det svarer til over 2 mio. kroner. Aftalen omfatter også at en række bipersoner i serien benytter det forholdsvis ukendte mærke. Det skriver The Verge.

Den er den slags man med et fint ord kalder product placement. Vi andre ville nok kalde det skjult reklame. Det vil sige, at en ting eller tjeneste er valgt udelukkende fordi manuskriptforfatteren er blevet betalt for det, og ikke fordi der er nogen anden grund til det. Det er specielt bemærkelsesværdigt, når en person bruger et produkt, der ville virke unaturligt at bruge i virkeligheden i samme situation.

Product placement bruges meget i TV-serier og film. Apple er et af de firmaer, der bruger det meget, om ikke andet for at undgå at andre gør det. Det er nemlig en rigtig smart pengemaskine i branchen, hvor en producent kan spille firmaer op mod hinanden, og lade højestbydende vinde.

Det nye er ikke så meget at det sker, men at der bliver sat et konkret beløb på. Normalt holdes den slags hemmeligt. Men nu ved vi altså, at der skal 2 mio. kroner på bordet for at skubbe iPhonen af pinden i en af de mest populære serier.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.