Nu er det snart slut med dårlig mobildækning i toget. DSB er ved at have en aftale på plads med alle de fire mobiloperatører, om levering og opsætning af mobilrepeatere i alle DSB's tog.

En mobilrepeater er en enhed, der gentager eller forstærker mobilsignalet, så det bliver kraftigere og bedre kan modtages i toget. En slags mini-sender placeret i toget kunne man kalde det. Resultatat er bedre dækning og hurtigere dataforbindelse, lover DSB

Den forbedrede mobildækning vil ske i løbet af i år i de fleste IC3- og IR4-togsæt, mens de resterende togsæt, inklusive IC4, først kommer med i løbet af 2013.

DSB's planer stopper dog ikke her. DSB forventer således at indgå en aftale med TDC, så wifi-dækningen i togene bliver bedre. I slutningen af 2012 vil DSB kunne tilbyde frit forbrug af internet via wifi for alle kunder på strækningen Kastrup-Aalborg.

Oplysningerne stammer fra DSB's årsrapport for fjerntog til Transportministeriet.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.