Nu er det snart slut med dårlig mobildækning i toget. DSB er ved at have en aftale på plads med alle de fire mobiloperatører, om levering og opsætning af mobilrepeatere i alle DSB's tog.

En mobilrepeater er en enhed, der gentager eller forstærker mobilsignalet, så det bliver kraftigere og bedre kan modtages i toget. En slags mini-sender placeret i toget kunne man kalde det. Resultatat er bedre dækning og hurtigere dataforbindelse, lover DSB

Den forbedrede mobildækning vil ske i løbet af i år i de fleste IC3- og IR4-togsæt, mens de resterende togsæt, inklusive IC4, først kommer med i løbet af 2013.

DSB's planer stopper dog ikke her. DSB forventer således at indgå en aftale med TDC, så wifi-dækningen i togene bliver bedre. I slutningen af 2012 vil DSB kunne tilbyde frit forbrug af internet via wifi for alle kunder på strækningen Kastrup-Aalborg.

Oplysningerne stammer fra DSB's årsrapport for fjerntog til Transportministeriet.

Scroll ned for at se kommentarer

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.