Efter opdateringen til macOS Sierra 10.12.2 har du måske bemærket at Apple har ændret batteriindikatoren øverst i menulinjen. Umiddelbart ser alt ud som det plejer: Der vises et batteri med en procentangivelse. Men hvis du trykker på indikatoren vil du se, at der ikke længere står hvor meget tid der er tilbage på batteriet som der gjorde før. Angivelsen af batteritiden i timer og minutter er simpelthen forsvundet.

Derfor er batteritiden forsvundet fra macOS 10.12.2

Ifølge Apple er ændringen sket fordi angivelsen i visse tilfælde er for upræcis alt afhængigt af hvad man laver med sin Mac. Man kan eksempelvis oplevede at batteritiden ændrer sig markant fra det ene øjeblik til det andet, hvis man begynder på noget der belaster processoren betydeligt mere eller mindre end man har gjort tidligere. Da batteritiden er et estimat baseret på ens forbrug hidtil, kan det af gode grunde kun være præcist fremadrettet, hvis man bliver ved med at bruge Mac'en på samme måde. Er det ikke tilfældet, er indikatorens estimat forkert.

Kan stadig ses i Aktivitets-overvågning

Det pudsige er, at systemet stadig beregner battertiden - den viser det bare ikke. I hvert fald ikke i menubaren. Åbner man til gengæld appen "Aktivitets-overvågning" og trykker på "Energi" øverst, kan man finde tallet. Taller er altså stadig i systemet selvom Apple har valg at skjule det.

Sådan får du visningen tilbage

Vil du have et estimat på din resterende batteritid i timer og minutter, er du altså nød til at åbne Aktivitets-overvågning for at se det. Eller du kan installere en tredjeparts-app som "Coconut Battery". Den viser systemets batteritid i menubaren som vi kender det. "Coconut Battery" kan hentes gratis her.

Der findes en tredje mulighed - som jeg dog ikke vi anbefale. Man kan kopiere nogle systemfiler fra en 10.12.1-installering over til 10.12.2 og genskabe funktionaliteten. Den slags tigger dog om at give problemer før eller siden, så jeg nævner det bare uden at gå yderligere i detaljer,

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos eller studierapporter, fordi din Mac går i stykker? Sørg for at få taget backup nu! Onlime giver for en rimelig pris ubegrænset plads i skyen.