iResQ, der reparerer iPhones, er kommet i besiddelse af et batteri til den kommende iPhone. Det nye batteri er en anelse (omkring en cm) længere end det gamle, mens tykkelsen er 1-2 mm mindre. Vægten er reduceret med mere end 10%, fra omkring 27 gram. til omkring 23gram.

Det nye batteri leverer 3,8V/5,45Wh. Til sammenligning har det nuværende iPhone 4S-batteri en kapacitet på 5,3 Wh/3,7V. Omregner man til mAh, som man normalt opgiver et batteris kapacitet i, vil man se, at begge batterier har en kapacitet på 1.432 mAh. Det vil sige, at de begge er i stand til at levere den samme strømstyrke i en time. Det nye batteri kan dog levere denne strømstyrke med en højere spænding, og indeholder derfor reelt set mest energi. Vi er dog nede i nogle få procent, så i praksis betyder det ikke det store.

Og vi kan slet ikke konkludere noget på batteritiden, da det afhænger lige så meget af, om elektronikken bruger mindre eller mere strøm.

Der er altså en meget tydelig prioritering fra Apples side. De har beholdt den nuværende batterikapacitet, men gjort batteriet lettere. De kunne også have valgt den modsatte, at beholde vægten, men øge kapaciteten. Hvad man foretrækker er selvfølgelig en smagssag.

Alt dette selvfølgelig under forudsætning af, at de oplyste tal er korrekte, og at batteriet rent faktisk er til den kommende iPhone.

Apple indkaldte i går til presseevent den 12. september, hvor den nye iPhone 5 forventes at blive præsenteret.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.