"Luk garagen", "Skru op for varmen", "Sluk for lyset". Kommandoer som disse må vi øjensynligt vente med at kunne afgive ti Siri indtil en gang i efteråret.

Apple har nemlig udskudt lanceringen af HomeKit til en gang i efteråret. Det skriver Fortune, der citerer kilder bekendt med Apples planer. HomeKit, som Apple præsenterede på sidste års udviklekonference, er Apples platform til forbundne enheder i hjemmet. I dag finder der masser af forbundne enheder, såsom Philips Hue, men de kører med hver deres eget system. Det vil Apple med HomeKit få sat i system, så der kan blive tale om en fælles platfor, som eksempelvis kan styres via Siri.

Under præsentation sidste sommer, meldte Apple ikke nogen lanceringsdato ud, og derfor kan man som sådan ikke sige, at projektet er blevet forsinket. Men internt er der i hvertfald ifølge kilderne, blevet udskudt i forhold til, hvad Apple oprindeligt havde planlagt.

En masse producenter har allerede fremvist HomeKit-baserede produkter, men de må altså nu væbne sig med yderligere tålmodighed, før de kan komme på markedet. Ifølge kilder vil Apple lave en mindre lanceringen inden for kort tid, mens den endelige lancering vil ske i efteråret. Øjensynligt er der problemer med at holde strømforbruget på et fornuftigt niveau for de ofte små batteridrevne enheder. Apples kode er vokset til et for stort omfang, og skal nu skaleres ned igen.

Apple har i en udtalelse til The Wall Street Journal afvist at HomeKit er forsinket. Ifølge Apple kommer de første HomeKit-produkter på markedet i juni.

Scroll ned for at se kommentarer

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.