Sportsmodellen af Apple Watch er lavet i en speciel type aluminiumslegering der er hårdere end hvad man normalt ser for elektroniske produkter.

Der bruges sjældent ren aluminium. I stedet bruges forskellige aluminiumslegeringer, det vil sige aluminium med forskelligt indhold af andre metaller. Alt efter hvad og hvor meget man tilsætter, vil egenskaberne i forhold til ren aluminium bliver anderledes. Disse legeringer kommer i forskellige serier alt efter indholdet af andre metaller.

Apple plejer typisk at benytte en legering i den såkaldte 6000-serie, nemlig 6061-aluminium. Det er en af de mest benyttede legeringer til generelle formål. Denne type indeholder magnesium og silicium og er nem at forarbejde maskinelt.

Apple Watch er derimod lavet med en legering fra 7000-serien, der indeholder zink. 7000-serien er den type aluminiumslegering der har den største styrke. Det er omkring 60% stærkere end 6061 og er styrkemæssigt sammenlignelig med stål - men altså meget lettere. 7000-aluminiuk bruges eksempelvis til dyre racercykler, hvor 6000-aluminium bruges til de lidt billigere.

Ifølge Economic Daily News fra Taiwan, vil Apple benytte 7000-aluminium i de kommende iPhones, de såkaldte iPhone 6s og iPhone 6s Plus. Er det tilfældet, vil de nye iPhones altså blive stærkere og hårdere end hidtil.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.