Godt skjult i iOS 5 beta 5 er de første tegn på Apples kommende talegenkendelsesfunktion. I interfacet i den seneste betaudgave af iOS 5 er der nemlig en mikrofonknap på tastaturet (hvis man ellers slår funktionen til). Selve funktionen er dog endnu ikke funktionel.

Siden Apple købte Siri-asistenten har de arbejdet intenst på at lave en funktion, hvor man kan kommunikere med iPhonen via tale.

Spekulationerne og nu altså også de første konkrete beviser på at Apple arbejder på stemmestyring, har rødder i, at Apple sidste år købte firmaet Siri, der har udviklet en iPhone-app, hvormed man kan man styre en lang række ting med stemmen. I praksis betyder det, at man kan alt lige fra at bestille en taxa over restaurantbesøg til at se det lokal vejr. Man kan man til en hvis grad allerede styre iPhonen med stemmen, den nye funktion er bare meget mere intelligent end den nuværende, hvor man kun kan helt simple ting - og hvor der ofte sker noget helt andet end det man beder den om. Med den nye funktion virker det som om iPhonen faktisk forstår, hvad man mener og ikke bare hvad man siger.

Her i andedammen, har vi tidligere skrevet om et ukendt amerikansk firma, der har ledt efter danskere til stemmeprøver, og spekuleret over, om det mon ikke var Apple, der stod bag. Set i lyset af ovenstående spekulationer omkring en meget avanceret stemmestyring af iPhonen, giver det jo rigtig god mening. Også i forhold til at det tager tid. At få en god stemmekontrol på 20 forskellige sprog er bestemt ikke en triviel opgave.

Selvom Apple har købt Siri, så eksisterer deres app i bedste velgående og kan hentes i den amerikanske App Store.

Kilde: 9to5mac

Scroll ned for at se kommentarer

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.