The Verges hovedtelefon-geek, Vlad Savov, lever af at teste store, tunge og dyre hovedtelefoner med fokus på lydkvalitet af den ypperste slags. Det gør ham meget kritisk når han lytter til nye hovedtelefoner. Han har nu testet Apples AirPods. Savov betegner sig selv som audiofil og fortæller at han derfor ikke bør kunne lide Apples små trådløse hovedtelefoner. Han har betragtet dem som en genopstandelse af de forfærdelige Bluetooth-headsets der var så populære engang. Men nu mere end et år efter lanceringen har han fået fingre i et par som han har testet - og nu forstår han pludselig hvorfor alle der har dem er vilde med dem.

Sidder godt og spiller godt nok

Først og fremmest mener han at de sidder godt i øret. De er behagelige at have på og det smitter af på lydoplevelser. Da de er trådløse falder de ikke ud, hvis man kommer til at røre ledningen, der jo ikke er der. Noget Savov ellers tit oplevede med Apples kablede standard EarPods.

Han mener ikke at Apple truer de regulære hi-fi-brands, men at Apple istedet tilbyder high-enough-fi hvor styrken er andet end bare lydkvalitet. Savov siger det meget præcist: Lydkvaliteten af AirPods er god nok for de fleste - inklusive ham selv. AirPods er de bedste ægte trådløse hovedtelefoner han har hørt og er altså bedre end eksempelvis Bragis The Headphone eller Dash Pro og Jabras Elite 65t.

Designet falder også i god jord. Han har ellers altid synes AirPods så mærkelige ud med de lange pinde, men efter at have prøvet dem mener han nu at det er den eneste rigtige nåde at gøre det på. Ved at flytte batteri og Bluetooth-sender til pinden er der mere plads til lyden i den del der sidder i øret. Bluetooth-fornindelsen er også bedre. Det er blandt andet det, der gør dem bedre end konkurrenterne der prioriterer form over funktion. Opladeetuiet kalder han decideret et mesterværk.

Bruger dem nu selv

Jeg vil ikke gå yderligere i detaljer med testen her. Du kan selv læse den hos The Verge. Blot vil jeg nævne at det er et rigtigt godt eksempel på at man ikke skal dømme tingene på forhånd. Som Audiophil synes Savov at AirPods var latterlige, men da han tog sig sammem og prøvede dem, gav det hele mening. Det hele var faktisk gennemtænk fra Apples side. Savov er blevet så glad for AirPods at han nu bruger dem selv også når han hører musik derhjemme.

Køb Apples AirPods

Du kan købe AirPods i Apples Online Store for 1.379 kroner (link).