Er crowd funding det nye sort? Hjemmesiden Kickstarter er i hvert fald blevet kæmpestor, og der skyder masser af lokale eller specialiserede sider op over hele verden. Crowd funding, eller netværksfinansiering, er en form for fundraising, hvor man bruger sit netværk til at få finansieret sit projekt. Fremfor at gå til banken eller forsøge at finde en stor investor, præsenterer man sit projekt på en hjemmeside og lader det være op til interesserede at finansiere projektet. Typisk får dem der spytter penge i kassen et eller andet som tak for hjælpen alt efter hvor mange penge de lægger.

Crowd funding af apps

Seneste skud på stammen er Appsplit, der om navnet siger handler om netværksfinansiering af apps. Ideen er, at en udvikler kan søge efter investorer i tre kategorier. Man kan søge penge til udviklingen af en app, til markedsføringen af den eller ligefrem sælge en andel af appen. Som modydelse får investorerne typisk en procentdel af indtægterne.

Knivskarp fokus - for skarp?

I princippet ikke noget, man ikke kunne gøre på eksempelvis Kickstarter, men ideen med Appsplit er at servere et mere fokuseret miljø. Knivskarpt kunne man endda kalde det. Måske også for skarpt. For at der skal komme rigtigt gang i butikken og blive finansieret nogle apps, skal der i hvert fald et vist flow til - både hvad angår interessante projekter og investorer.

Appsplit er ikke kun beregnet til iOS-apps, alle smartphones er med - og også traditionelle desktop-programmer.

I samarbejde med PriceRunner

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.