Apple har i dag offentliggjort programmet for sin årlige Worldwide Developers Conference, herunder tidspunkterne for keynoten og Platforms State of the Union, og har delt flere oplysninger med udviklere om, hvad de kan lære og opleve. WWDC23 er gratis for alle udviklere og afholdes online fra den 5. til den 9. juni. Derudover har udviklere og studerende mulighed for at møde personligt op til en særlig oplevelse i Apple Park på åbningsdagen. Ugens program er fyldt med events og aktiviteter, som kan gøre udviklere klogere på de nyeste teknologier, værktøjer og frameworks, der udvikles til iOS, iPadOS, macOS, tvOS og watchOS. I løbet af ugen vil det være muligt for udviklere at møde Apples ingeniører og eksperter gennem personlige konsultationer og aktiviteter i Slack for at få vejledning til at udvikle innovative apps og spil til forskellige platforme.

Apples keynote

5. juni kl. 19.00 dansk tid
Det største og mest ventede WWDC23-event til dato skydes i gang med et indblik i de spændende opdateringer, der introduceres til Apples platforme senere i år. Keynoten vil være tilgængelig via apple.com, Apple Developer-appen, Apple TV-appen og YouTube. Den kan også afspilles on-demand, når streamingen er færdig.

Platforms State of the Union

5. juni kl. 22.30 dansk tid
Udviklere kan lære, hvordan de kan forbedre deres apps ved at dykke ned i nye værktøjer, teknologier og forbedringer på tværs af Apples platforme. Platforms State of the Union streames via Apple Developer-appen og Apple Developer-websitet.

Apple Design Awards

6. juni kl. 03.30 dansk tid
Apple Design Awards anerkender og hylder kunsten, kreativiteten og den tekniske ekspertise hos Apples udviklerfællesskab. Dette års vindere af Apple Design Awards bliver offentliggjort via Apple Developer-appen og -websitet.

Adgang til eksperter

Med 175 dybdegående sessionsvideoer samler WWDC23 de nyeste værktøjer og teknologier for at give udviklere muligheden for at lære, hvordan de kan skabe den næste generation af apps og spil. Udviklere kan få svar på deres spørgsmål vedrørende teknik, design og App Store – herunder hvordan de forbedrer deres apps synlighed i appbutikken – fra Apples eksperter under personlige konsultationer online. Fra den 6. til den 9. juni vil videoer af sessionerne blive offentliggjort dagligt på Apple Developer-appen og Apple Developer-websitet.

Aktiviteter

Udover sessionsvideoer og personlige konsultationer vil Apples ingeniører og designere være værter for aktiviteter i Slack ugen igennem for at hjælpe udviklere med at engagere sig i tekniske diskussioner, få svar på deres spørgsmål og skabe kontakt med hinanden. Deltag i en spørgerunde om teknologi eller design, se en sessionsvideo og stil spørgsmål til foredragsholderen, eller opbyg et fællesskab ved at lære hinanden bedre at kende gennem en aktivitet.

Developer-app

Apple Developer-appen er en fantastisk måde at opleve WWDC23 på Mac, iPhone, iPad og Apple TV med daglige opdateringer og meddelelser om de seneste nyheder, indhold og aktiviteter. Udviklere kan gennemse indhold efter emne, tilmelde sig Slack-baserede aktiviteter og personlige konsultationer online, se videoer med deres fagfæller ved hjælp af SharePlay, kopiere kode direkte fra sessionsvideoer til Xcode, læse artikler og meget mere.

Udviklere kan også få adgang til alt WWDC-indhold, tilmelding, nyheder, artikler og dokumentation på developer.apple.com.