Apple har præsenteret regnskab for årets 3. kvartal, hvilket er 4. kvartal, og dermed afslutningen på, Apples regnskabsår, da Apples regnskabsår ikke følger kalenderåret.

Apple rapporterer en omsætning på $64,7 milliarder i kvartalet og et overskud på $12,7 milliarder. Omsætningen er ny rekord for september-kvartalet, mens overskuddet er lidt mindre end i samme periode sidste år. Det relativt gode regnskab sker på trods af et voldsomt fald i salget af iPhones, der står for størstedelen af Apples omsætning.

For året som helhed omsatte Apple for $274,5 milliarder og havde et overskud på $57,4 milliarder.

Apples tjenester sætter ny rekord

Det går rigtigt godt for Apples tjenester, der sætter ny rekord. Kategorien omfatter ting som App Store, Apple Music, Apple Pay, Apple TV+ med mere. I det netop afsluttede kvartal omsatte denne kategori for $14,5 milliarder, hvilket er en stigning på hele 16% sammenlignet med samme kvartal sidste år.

Antallet af abonnementer er vokset med 35 millioner siden sidste kvartal og Apple har nu 585 millioner betalenede abonnenter på en eller flere af Apples tjenester. Det er en stigning på 135 millioner de sidste 12 måneder.

Apple har store forventninger til at tjenestekategorien fortsætter fremgangen. I dag går den nye tjeneste Apple One i luften og i næste måned kommer Apple Fitness+.

Apple har aldrig solgt så mange Macs som nu

Den igangværende Corona-pandemi har været godt for salget af Macs. Apple oplyser ikke styksalget, men omsætningen i Mac-kategorien er steget med 29% sammenlignet med samme periode sidste år. Dette endda selvom Apple har haft svært ved at følge med efterspørgslen.

I flere regioner er det netop overstående kvartal det bedste nogensinde, hvad angår Apples Mac-salg, mens det andre steder er ny rekord for september-kvartalet. Alle steder er salget steget med tocifrede procent.

Stor vækst i salget af tilbehør og Wearables

Også salget af tilbehør, der inkluderer ting som AirPods, Apple Watch og Apple TV, går strygende for Apple. Apple kalder kategorien for "Wearables, Home, and Accessories". Her steg omsætningen 21% og landede på $7,9 milliarder. Var Apples salg af wearables et selvstændigt selskab, ville det være blandt de 130 største i USA målt på omsætning, oplyser Apple.

Salget af iPhones er styrtdykket

Omsætningen af iPhones i kvartalet nåede $26,4. Selvom det lyder som et voldsomt beløb og også er det - salget af iPhones er stadig Apples guldkalv - så er der tale om et voldsomt fald sammenlignet med samme periode sidste år. Hele 20% er salget af iPhones faldet med.

Faldet skyldes først og fremmest, at Apple i år har forsinket lanceringen af nye iPhones ind i årets 4. kvartal. Ifølge Apple så efterspørgslen på iPhones indtil midten af september tocifrede vækstrater og overgik egne Apples forventninger.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.