Ifølge en ny rapport, skal Apple i første omgang ikke bruge safiren fra deres nye fabrik til iPhones, men til ure, skriver macrumors. Tidligere har vi ellers hørt, at safiren skal produceres i mængder der svarer ret præcist til Apples samlede produktion af iPhones.

Det ene udelukker selvfølgelig ikke det andet, og det kan sagtens tænkes, at Apple vil bruge safir i både et ur og i iPhonen. I første omgang gælder det dog uret. Ifølge rapporten er der den simple grund, at safir er for dyrt at bruge i en telefon. Apples iPhones er i forvejen nogle af de dyreste smartphones på markedet, og en prisstigning som følge af safirglas, er næppe befordrende for salget.

Tilbage står selvfølgelig stadig det faktum, at Apples produktionsanlæg kan levere 200 millioner glas i iPhone-størrelse per år. Det er der givetvis en pointe med. Måske går der bare et stykke tid, så vi i år får iPhone 6 uden safir, og næste år får iPhone 6s, hvor s'et står for safir.

En anden mulighed er, at Apple vil tilbyde iPhones med safir som "build to order", hvor man mod en merpris kan vælge at få sin iPhone med safirglas i skærmen i stedet for standardglasset.