Da Apple købte AuthenTec - der udvikler fingeraftrykssensorer - i 2012, var det ikke alle, der var lige begejstrede. Det skriver The Telegraph. Motorola havde således planlagt at bruge sensorer fra AuthenTec i deres Nexus 6-telefon. Apples opkøb trak dog tæppet væk under Motorola, der nu pludselig stod uden en leverandør af den avancerede sensor. Med Apples opkøb blev AuthenTecs produkter nemlig forbeholdt Apple.

Motorola kunne have valgt en anden leverandør, som eksempelvis Samsung har gjort. Motorola Mobilitys daværende direktør, Dennis Woodside, fortæller dog, at kvaliteten af de andre producenters sensorer ganske enkelt var for ringe, til at de ville kunne stå inde for det over for kunderne. Så hellere droppe fingeraftrykssensoren helt. Dette skete kort før lanceringen af Nexus 6. En slagkraftig udmelding, der samtidig udstiller Samsung, som en producent, for hvem det vigtigste er, at have en funktion for en hver pris, og ikke hvor god den er. De sensorer der sidder i Samsungs telefoner, har da også fået en del kritik for deres upålidelighed. Helt sikkert noget Motorola har villet undgå.

Woodside er i øvrigt nu ansat i en ledende stilling hos Dopbox. Her glæder han sig over at slippe for disse ukontrollerbare markedskræfter, hvor man får hevet tæppet væk under sin udvikling og må ændre ens produkt, fordi en konkurrent opkøber ens leverandør.

Scroll ned for at se kommentarer

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.