I går trådte Apples krav om overholdelse af retningslinierne for in app-køb og abonnement i kraft. De siger, at apps, der tilbyder salg af indhold uden om Apples in app-køb, også skal tilbyde indholdet via in app-køb eller alternativt fjerne alle links og henvisning til deres egen eksterne salg. Apple har hidtil set gennem fingrene med dette, men har meldt ud at fra den 1. juli skulle reglerne overholdes.

Tidligere sagde reglerne at alt eksternt indhold skulle tilbydes via in app-køb vel og mærke til samme pris som ved køb ude fra. Det betød, at det ikke var tilladt at gå helt uden om Apples in app-køb. Det er det nu, hvis blot man ikke linker til sin egen butik. Der er nu også tilladt at kræve en højere pris ved in app-køn end via for eksempel ens hjemmeside.

Hvor fristen altså udløb i går, har Apple endnu ikke smidt nogle apps ud af App Storen på den konto. Apple udtaler dog, at reglerne skal overholdes, men at de giver lidt ekstra tid, for at sikre sig, at udviklerne kan få opdateret deres apps. Flere af de store spillere har rettet ind. New York Times tilbyder nu abonnement via in app-køb, hvor man tidligere kun kunne købe via deres hjemmeside. Hule og Netflix har valgt den anden strategi, hvor de har fjernet links til deres egen butik. Omvendt har Financial Times valgt at droppe App Store frem for at overholde reglerne.

En af de helt store, har dog ikke ændret noget endnu. Amazons Kindle overholder således ikke Apples regler. Om de kategorisk afviser Apple eller om de bare ikke er helt klar endnu, er ikke til at vide. Det er klart at de store selvfølgelig får særbehandling, og er i direkte dialog med Apple. Det skal de små udviklere nok ikke forvente, så mon ikke vi smart begynder at se Apple smide de første apps uf af App Store?