Apple har annonceret at man nu kan bestille den nye iMac Pro. iMac Pro er Apples kraftigste computer nogensinde. Den er optimeret til avanceret grafisk redigering, udvikling af indhold til virtual reality og 3D-rendering i realtid.

iMac Pro har en 27" Retina 5K-skærm og Intel Xeon-processorer med op til 18 kerner samt en nyt Radeon Pro Vega GPU med op til 16 GB indbygget HBM2-hukommelse. Den understøtter op til 4 TB SSD og op til 128 GB RAM. Med fire Thunderbolt 3-porte kan den tilsluttes op til to højtydende RAID-systemer og to 5K-skærme på samme tid. For første gang nogensinde på en Mac har iMac Pro 10 GB Ethernet

Et par udvalgte brugere har allerede i en uges tid fået lov at teste den nye iMac Pro med 10 kerner. Jeg har inkluderet en video nederst. iMac Pro'en beskrives som en lynende hurtig men stadig lydløs computer med en smuk skærm og lækkert design. Prisen betegnes som rimelig i forhold til ydelsen og endda billigere end en tilsvarende Windows-pc med samme specifikationer. Det største problem, som i alle iMacs, er manglen på opgraderingsmuligheder.

I en rå hardwaretest scorer iMac Pro'en med 10 kerner den højeste score nogensinde for en Mac. Næsten dobbelt så højt som den hurtigste nuværede 5K iMac og 50% højere end Apples Mac Pro-arbejdsstation fra 2013. Det indikerer at topmodellen med 18 kerner vil sprænge skalaen.

Pris og tilgængelighed

Priserne for den nye iMac Pro starter ved 42.999 kroner. For det får man 3,2 GHz 8-core Intel Xeon W-processor, 32 GB RAM, 1TB SDD, Radeon Pro Vega 56 med 8 RAM, 10 Gb Ethernet og 27" Retina 5K-skærm med en opløsning på 5120 x 2880 pixels.

Konfigurerer du den med topspecifikationer løber prisen op i over 110.000 kroner.

iMac Pro kan bestilles fra i dag, men alt efter hvilken model du vælger kan der kun op til seks uger før den bliver leveret. Grundmodellen leveres dog inden for fire til seks dage.

Du kan læse mere om den nye iMac Pro og bestille den hos Apple.

Scroll ned for at se kommentarer

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos eller studierapporter fordi din Mac går i stykker? Sørg for at få taget backup nu! Onlime giver for en rimelig pris ubegrænset plads i skyen.