Apples kommende mobilbetalingsløsning betyder lavere transaktionsomkostninger ved kreditkortbetalinger. Det mener Bank Innovation. Apples skulle således have forhandlet priserne ned med selskaber som American Express, JP Morgan Chase, Citigroup, Capital One og Bank of America.

Selskberne opererer ellers normalt med to forskellige priser. Én pris hvis kortet er til stede fysisk (butik), og en anden pris hvis det ikke er til stede (nethandel). Det sidste er dyrere, fordi sikkerheden er lavere og risikoen for banken derfor tilsvarende større. Apple har dog fået overbevist selskaberne om, at Apples løsning er så sikker, at den skal betragtes som at kortet er til stede - selvom det jo ikke er, da alle information ligger på iPhonen. Desuden har Apple via deres enorme volumen fået forhandlet de normale listepriser ned med omkring 10%.

Det forventes, at Apple løfter sløret for planerne på tirsdag, hvor der er indkald til pressemøde.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.