Appels markedsandel i USA stiger til nye højder. I tredje kvartal 2011 stod der "Apple" på 13% af alle solgte computere i USA. Her menes rigtige computere. Apples iPad er således ikke med i regnstykket.

Apples salg er vokset over 20% sammenlignet med samme periode sidste år. Kun markedsledende HP kan følge nogenlunde med, de resterende producenters salg rasler ned. Specielt ser det sort ud for Acer. Deres salg er faldet 25%. Forklaringen er, at iPaden har ødelagt markedet for de helt små netbooks, som Acer solgte en del af. I modsætning til tablets, er netbooks med i tallene.

Samlet set er computersalget nogenlunde stabilt i USA, det er steget 1%.

Som man kan se af ovenstående graf over udviklingen i Apples markedsandel i USA, er Apples markedsandel mere end tredoblet på 5 år, og har vel efterhånden en størrelse, hvor man ikke længere kan kalde den et nicheprodukt, som da den lå og rodede på et par procent.

Det mest pudsige er dog, at HP, som er den klart største producent på det amerikanske marked, har meldt ud, at de sløjfer PC-produktionen, fordi den ikke er rentabel nok.

Kilde: Gartner

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos eller studierapporter fordi din Mac går i stykker? Sørg for at få taget backup nu! Onlime giver for en rimelig pris ubegrænset plads i skyen.