Apple har netop præsenteret kvartalregnskab for 4. kvartal 2015. Regnskabet er verdenshistoriens bedste. Aldrig har et enkelt firma tjent så mange penge på et enkelt kvartal, som Apple lige har gjort. Den tidligere rekord sad Apple selv på.

Omsætningen blev $75,9 milliarder, mens overskuddet - der altså er verdens bedste nogensinde - endte på $18,4 milliarder. Begge dele er en stigning på 2% sammenlignet med samme kvartal sidste år.

Det gode regnskab er kommet i hus på trods af, at Apple er voldsom presset af den stærke amerikanske dollar. Det er specielt et problem fordi to tredjedel af Apples salg sker uden for hjemmemarkedet, og derfor afregnes i lokal valuta. De sidste 18 måneder ville Apple omsætning havde været 8% højere og fortjenesten 15% højere, hvis ikke valutakurserne havde udviklet sig som de gjorde.

I kvartallet solgte Apple 74,8 millioner iPhones, hvilket er en anelse bedre end rekorden fra samme kvartal sidste år på 74,5 millioner solgte iPhones. Salget af iPads faldt endnu en gang til 16,1 millioner enheder. Det er et fald på hele 25%. Mac-saget faldt en smule fra 5,5 milllioner til 5,3 millioner enheder, men er stadig det tredjebedste i Apples historie.

Apple oplyser ikke salgstal for Apple TV eller Apple Watch, men begge dele satte rekord i kvartallet ifølge Apple. Der var også rekord i kategorien "services" (dækker blandt andet Apples digitale salg), der steg mere end 20%, og er det område hvor Apple vokser mest i øjeblikket.

Apples topchef, Tim Cook, er ikke overraskende fornøjet med resultatet:

"Vores hold leverede Apples største kvartal nogensinde takket være verdens mest innovative produkter og alle tiders rekordsalg af iPhonen, Apple Watch og Apple TV", udtaler Cook i en pressemeddelelse.

Apple forudsiger at næste kvartal resulterer i en omsætning på $50-53 milliarder, hvilket er en nedgang sammenlignet med samme kvartal året før. Det er specielt en forvening om fald i salget af iPhones, der slår igennem. Apples forklaring er at det går dårligere med økonomien i de fleste lande, hvor Apple ellers har oplevet stor vækst.

Scroll ned for at se kommentarer