Apples kommende smartur vil køre iOS og ikke et mere simpelt styresystem som iPod nano, skriver The Verge. Den tidligere udgave af iPod nano havde ellers nogenlunde den størrelse, man kunne forvemte af et smartur, og ville derfor ellers være et oplagt udgangspunkt for et smartur. I stedet er Apple startet fra bunden, og uret har længe været chefdesigners Jonathan Ives hovedfokus.

Ved at bruge iOS, og ikke et nyt system, vil det være meget lettere for Apple at tilbyde understøttese til tredjepartsudviklere, da de eksisterende værktøjer kan benyttes. Selvfølgelig vil den mindre skærm betyde visse begrænsninger, men fordelene mere end opvejer ulemperne.

Problemer med batteritiden

Apples ønske om at uret skal køre med iOS betyder udfordringer med batteritiden. Apples mål er at det kan holde 4-5 dage, men i øjeblikket kan det højst holde et par dage mellem hver opladning. En stor kontrast til en rigtigt ur, der (med mindre det er mekanisk) kan holde flere år med en lille knapcelle.

Men nu er et smartur heller ikke et vanligt ur, men en computer på håndleddet. Apple skal derfor nok have udviklet en ultra nem måde at oplade det, så det bliver ren rutine. Det kunne være via induktion, og her spekulerer vi bare, så man bare kunne tage sit ur af om natten og lægget det på opladeren uden brug af ledninger. En nem opladning kan være den helt afgørende faktor i forhold til om uret skal blive en succes. Er ur der oplader på sengebordet hver nat mens man sover, og med sikkerhed kan holde en hel dag, burde ikke være en stopklods.

Det forventes at Apple vil præsentere uret allerede i år. Man kunne håbe, at Apple vil løfte det første slør på deres årlige udviklerkonference i juni, mens slaget nok først starter op mod jul.

Scroll ned for at se kommentarer

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.