Da Apple tidligere på året præsenterede verdens første smartphone med en 64 bit processor, var Qualcomm, der producerer processorer til de fleste Android-telefoner, hurtige til at melde ud, at 64 bit var en ren markedsføringsgimmick uden reel værdi for kunderne.

Qualcomm trak for efterfølgende disse udtalelse tilbage, og samtidig blev deres marketingsdirektør forflyttet til andre opgaver. Nu kommer det frem, at Apples lancering var et kæmpe chok for Qualcomm. En unavngiven ansat hos Qualcomm oplyser til HubSpot, at lanceringen af Apple A7-hip var som at blive sparket i kuglerne - og det ramte ikke bare Qualcomm selv men alle. Qualcomm holder fast i at 64 bit set fra forbrugernes side ikke har den helt store værdi lige nu. Problemet med Apples lancering er, at efter Apple viste vejen, ville alle Qualcomms kunder også have 64 bit-processorer. Problemet var bare, at Qualcomm ikke var i nærheden af at være klar med en. Apples lancering kom fuldstændigt bag på dem, og de var helt uforberedte. Da Apple lancerede 64 bit, var Qualcomm ikke bare noget der minder om at være lige så langt i udviklingen som Apple - netop fordi ingen hos Qualcomm mente, at 64 bit var nødvendigt.

Historien minder lidt om hvad vi tidligere har hørt fra Nokia og BlackBerry, da den oprindelige iPhone blev præsenteret i 2007. Deres første reaktion var, lige som i Qualcomms tilfælde, at nedgøre og bagatellisere lanceringen med henvisning til at kunderne ikke ville have den slags. Efter erkendelsen af, at kunderne rent faktisk gerne ville have "den slags", satte panikken ind, fordi hverken Nokia eller BlackBerry var klar med noget tilsvarende - og ikke ville være det i rigtig mange måneder, eller måske endda et par år. Resten er historie.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.