Pulsmåleren i Apple Watch kan bruges til at opdage den mest almindelige form for unormal hjerterytme med, hvis man kobler den sammen med en passende algoritme til analyse af data. Det viser et nyt studie fra University of California i San Francisco. Gruppen bag undersøgelsen står også bag appen Cardiogram, som de har ladet 6.158 forsøgspersoner benytte sammen med Apple Watch. De fleste forsøgspersoner have en kendt normal hjerterytme, mens omkring 200 led af atrieflimren også kaldet forkammerflimren. Atrieflimren er en rytmeforstyrrelse i hjertets elektriske system og kræver alene i Danmark over 10.000 indlæggelser om året.

De indsamlede data gjorde det muligt for forskerne at lave et algoritme, der med 97% sandsynlighed kan opdage atrieflimren hos brugerne. Det er bedre end end tidligere kendte metoder.

Algoritmen er ikke helt klar til at blive brugt i dagligdagen. Folkene bag skal først sikre sig at metoden virker under en bred vifte af scenarier og at den kan skaleres op så den kan bruges samtidig af alle brugere af Cardiogram-appen.

Du kan hente Cardiogram i App Store (link) og følge med og også bidrage med data til forskerne.