OS X 10.11 såvel som iOS 9 vil få en ny system-font i stedet for den nuværende Helvetica Neue, skriver 9to5mac. Det er fonten San Francisco, som Apple selv har designet. Fonten bruges i øjeblikket kun et sted, og det er på Apple Watch.

San Francisco er designet til at skalere bedre end Helvetica Neue, hvorfor den er nemmere at læse på helt små skærme. Det sker blandt andet ved at afstanden mellem bogstaver er lidt større end på Helvetica Neue.

At skifte skrifttypen på systemniveau er ikke så enkelt en opgave som det lyder. Netop fordi længden af de enkelte tekst-strenge ændres, skal alle elementer gennemgås for at se, om det resulterer i uhensigtsmæssige ting som af noget test stikker uden for en boks etc. Ifølge oplysningerne er nogle tredjepartsudviklere også allerede gået igang med at optimere deres apps til den nye skrifttype.

Bemærk at fonten ikke skal forveksles med en ældre Apple-font med samme navn. Der er tale om en helt nydesignet font.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.