Flere har nok læst i Ekstra Bladet om Jørgen Mouritzen der påstår, at han har fået brændsår forårsaget af et Apple Watch. Artiklen er ledsaget af billeder, der viser to brandmærker på armen. Desuden kan man se at stålremmen er helt afsveddet. Det skulle altså være opvarmning af remmen, der har forårsgaet brændmærkerne.

Jørgen Mouritzen har for flere uger siden henvendt sig til Apple, som har undersøgt uret og nu er kommet frem til, at det ikke kan være uret, der har brændt Jørgen Mouritzen. Apples argumenter er, at de skader der ses på remmen er påført udefra og ikke indefra. Varmen kan altså ikke være opstået inden i remmen. Derudover indeholder remmen ifølge Apple slet ingen form for elektronik, og kan altså ikke brænde sammen eller afgive varme.

I modsætning hertil er Jørgen Mouritzens forklaring. Ifølge ham og et vidne, kom varmen fra uret og ikke udefra, som Apple ellers mener.

Debatten har kørt både på Ekstra Bladet og på udenlandske blogs. Meningerne spænder lige fra: "Det kan ikke fysisk lade sig gøre" over "Det er et fupnummer" til "Apple lyver". Hvad der præcist er sket, får vi næppe svar på. I hvert fald ikke før nogle med solid viden om emnet udtaler sig. Måake er der alligevel brug for Mythbusters?

Scroll ned for at se kommentarer