Apple har i denne uge været involveret i endnu en retssag. Denne gang drejede det sig om den oprindelige iPod, hvor en gruppe forbrugere havde anklaget Apple for at overtræde antikonkurrencelovgivningen ved at lukke af for musik købt andre steder end i Apple egen musikbutik. Dommeren er dog kommet frem til, at Apple ikke er skyldige. Anklagen er altså blevet afvist.

Anklagerne argumenterede ellers for, at Apple med vilje havde ødelagt tredjeparts musikservices, ved at låse iPoden fast til iTunes Store. Dette skulle ifølge anklagerne igen have ført til forhøjede priser på Apples produkter. Helt specifikt var det en speciel opdatering til iTunes 7, der var i fokus. Her lukkede Apple et hul, der ellers havde gjorde det muligt for RealNetworks, en konkurrerende musikforhandler, at lægge musik over på iPoden.

Apples forsvar var, at opdateringen blev frigivet for at forbedre iTunes-services, og ikke med det formål at få lukket andre musikservices. Noget dommeren altså var enig i.

Anklagerne havde ellers bedt om at få udbetalt $350 millioner i erstatning for den skade de havde lidt. Apple slipper for at betale noget som helst.

Sagen har vagt opsigt fordi flere af Apples topfolk var indkaldt som vidner. Selv afdøde Steve Jobs vidnede via en videooptagelse lavet kort før hans død.

Scroll ned for at se kommentarer