Apple har besluttet at designe deres egen 5G-antenne til de kommende iPhones. Det skyldes, ifølge en kilde med viden om tingene, at Apple ikke er tilfredse med de antenner Qualcomm kan levere. Det skriver Fast Company.

Problemet er helt konkret, at Qualcomms 5G-antenne ikke passer ind i den formfaktor de kommende iPhones skal have. Eller sagt på en anden måde: Qualcomms antenne er ikke lille nok. Det er kun antennen, som Apple vil lave selv. Selve 5G-modemmet vil Qualcomm stadig levere. Apple skulle være i gang med at udvikle deres eget modem også, men det er ikke klart endnu.

Har backupplan klar

Apple har heller ikke færdiggjort designet af antennen, og ifølge oplysningerne har de en backupplan for brug af Qualcomms antenne, hvis deres egen ikke kommer til at fungere efter hensigten. Det vil dog betyde, at iPhonen bliver en anelse tykkere end planlagt.

Det er ikke helt trivielt at designe en god 5G-antenne. 5G er kendetegnet ved meget høje frekvenser og dermed meget korte radiobølger, der efterlader en meget lille fejlmargin. Elektronikken skal være meget præcis for at opfange radiobølgerne, modsat langbølger som man nærmest kan opfange med en strikkepind som antenne.

Det er ikke første gang Apple forsøger at designe deres egen antenne. Det gjorde de også i iPhone 4. Nogen kan måske huske at det ikke faldt alt for heldigt ud. iPhone 4 havde elendigt signal, hvis man holdt den på en bestemt måde. Ifølge Fast Companys kilde har et andet af Apples antennedesign vist sig at kræve dobbelt så meget strøm som andre antenner for at levere samme signalstyrke.

Det forventes, at de iPhones der kommer senere på året alle vil få 5G-understøttelse.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.