Apple har i et stykke tid arbejdet på at udvikle en ny standard for simkort kaldet "nano SIM". Begrundelsen er, at det vil frigive plads i telefoner, der enten kan gøres mindre eller få plads til mere elektronik sammenlignet med den nuværende løsning med mikro SIM.

Apple har opbakning fra de fleste af de europæiske operatører, og håber på at løsningen kan blive en officiel standard. Derfor har Apple bedt standardiseringsorganet, European Telecommunications Standards Institute, om at kigge på sagen.

Umiddelbart står Apple stærkt, men RIM, Nokia og Motorola har alle stillet sig på bagbenene, da de ikke vil være med til at godkende en løsning udviklet af Apple. De er bange for, at Apple vil misbruge sin dominans og kræve licensbetaling for patenter vedrørende en ny standard.

Det behøver de dog ikke være, for Foss Patents afslører, at Apple har planer om at tilbyde fri licens til alle relevante patenter, hvis nano SIM bliver en ny standard. Derudover skal de selskaber, der vil benytte den eventuelle nye standard også selv stille relevante patenter til rådighed. Det vil sige en gensidig aftale om, at ingen selskaber skal kunne blokere for de andre med nano SIM-patenter.

Apple er bestemt ikke kendt for at dele patentlicenser ud til højere og venstre, så Apples (endnu uofficielle) udmelding, må tolkes som, at Apple virkelig mener det, men den nye foreslåede standard. Så venter vi sådan set bare på, at Nokia, Motorola og RIM matcher Apples tilbud, så vi kan få godkendt den nye standard.

Scroll ned for at se kommentarer

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.