Apple vil til at begynde at teste næste generation af trådløs teknologi til iPhonen, den såkalte 5G-teknologi. Det er kommet frem efter at Apple har ansøgt de amerikanske telefyndigheder (FCC) om eksperimentel tilladelse til at teste 5G-teknologi. Det skriver Business Insider.

Der er endnu ingen vedtagne tekniske standarder for 5G. I stedet defineres teknologien ud fra dens egenskaber. For at en teknologi skal kaldes 5G skal den blandt andet levere op til særlige krav til hastighed, robusthed og dækning. Derudover skal 5G-teknologi kunne håndtere de mange netopkoblede enheder der vælter frem.

Typisk vil den teknologi der benyttes være baseret på meget korte radiobølger i millimeter-størrelse. Dette er nødvendigt for at opnå de høje hastigheder, der kræves. Ulempen ved korte radiobølger er at udbredelsen af dem er ret dårlig og typisk kræver direkte udsyn mellem sender og modtager. Eksempelvis vil bygninger der står i vejen ødelægger signalet. Det skaber problemer i byerne, hvor der skal opsættes rigtigt mange antenner for at det skal kunne fungere. På landet vi man til gengæld med de rette antenner kunne opnå meget høje hastigheder.

Det er netop den slags Apple vil teste. I ansøgningen skriver de:

"Apple Inc. seeks to assess cellular link performance in direct path and multipath environments between base station transmitters and receivers using this spectrum. These assessments will provide engineering data relevant to the operation of devices on wireless carriers’ future 5G networks."

Hvad Apple helt præcist vil med teknologien er uvist, men af ansøgningen fremgår det at Apple vil teste teknologien på to lokaliteter i Californien og regner med at testperioden ikke overstiger 12 måneder. Apple vil benytte 28GHz- og 39GHz-frekvenserne til testen. Specielt den første frekvens er interessant, da den skulle være reserveret "jord til rum"-transmission, det vil sige satellittelefoni.

Scroll ned for at se kommentarer

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.