For halvandet år siden købte Apple i alt stilhed firmaet Placebase. PlaceBase minder overfladisk om Google Maps, men er meget mere avanceret. Som udgangspunkt er det en kortlægningsservice med verdenskort etc. Man kan zoome ind og ud, og kortene har forskellige lag, man kan lægge over kortet. Via et programmeringsinterface kaldet PushPin, kan man gøre disse lag, man lægger oven på kortene, meget avancerede. Det kunne for eksempel være valgresultater fordelt på afstemningssteder, kriminalitet i kommuner eller befolkningstæthed.

Kort tid efter købet af Placebase søge Apple i et jobopslag efter en ny medarbejder, der skulle tage iPhones kort til næste niveau: “iPhone har revolutioneret mobilbranchen og ændret folks liv, og vi ønsker at fortsætte med at gøre det. Vi ønsker at tage Maps til det næste niveau, nytænke hvordan brugerne anvender Kort, samt ændre den måde, folk finder ting på. Vi ønsker at gøre dette på en ukompliceret, yderst interaktiv og sjov måde. Vi er kun lige begyndt.”, står der blandt andre ting i jobopslaget

Sidenhen er der ikke sket så meget, i hvert fald ikke på overfladen. iPhonen har stadig Google Maps og Apple har ikke lanceret deres egen korttjeneste. Projektet er dog ikke lagt i graven, idet Apple har slået et nyt job op. Denne gang søger Apple efter en udvikler, der skal forbedre kortfunktionaliteten på iPhonen radikalt: "Maps teamet leder efter en ekseptionel udvikler der vil slå sig sammen med os i vores mission for radikalt at ændre den måde, hvorpå folk interagerer med kort og lokaliseringsbaserede services", står der i opslaget.

Et eller andet sker der altså, men det er næppe noget, der når at blive klar i iOS 5, heller ikke selvom om rygterne nu taler om, at iOS 5 bliver forsinket til efteråret.

Her kan du se hvad Placebase's services kan bruges til: policymap.org.

Kilde: 9to5mac

Scroll ned for at se kommentarer

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.