DisplaySearch-analytikewren David Hsieh mener, at Apple i den kommende iPhone 5 vil benytte en ny "in cell" skærmteknologi i modsætning til den "on cell" teknologi, der benyttes i de eksisterende iOS-enheder. Forskellen på in cell og on cell er, at om selve tryksensorerne er placeret i eller på farvefilteret. Ved at integrere sensoren i filteret, kan skærmen gøres tyndere, end hvis sensoren placeres ovenpå filteret. Skærmtykkelsen ved de to teknologier er cirka 3 mm ved on cell og 2,5 mm ved in cell. Skærmpanelets tykkelse kan altså reduceres med omkring 15% eller en halv millimeter.

En anden analytiker, Ming-Chi Kuo, mener at Apple ved hjælp af dette skift i skærmteknologi og andre optimeringer, kan få iPhonen tykkelse ned på under 8 mm sammenlignet med de nuværende 9,3 mm.

In cell har flere andre fordele end at skærmpanelet er tyndere. Det er også meget enklere at producere, da det involverer færre trin og færre underleverandører. Det betyder, at et in cell-panel kan produceres på 3-5 dage i modsætning til de 12-16 dage det tager at producere et on cell-panel

Spekulationerne om et skifte ti len ny teknologi, er ikke de eneste, der vedrører skærmen på den kommende iPhone 5. Især størrelsen har været genstand for mange spekulationer. Flere og flere mener, at Apple vil lancere en iPhone med en større skærm på formodentligt omkring 4 tommer mod de nærende 3,4.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.